Recepty > vepřové maso > vepřové maso v karamelu
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
600 g vepřového masa (libový bůček nebo krkovice), olej, 2 lžíce cukru, 1/2 šálku sojové omáčky, 1/2 šálku švestkového (nebo sladšího bílého) vína, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžička zázvoru, badyán
Postup přípravy:
Vepřové maso nakrájíme na větší kostky, na rozpáleném oleji osmahneme do růžova, vyndáme z výpeku a rychle ponoříme do vařící vody. Do výpeku přidáme cukr, necháme zkaramelizovat, přidáme sojovou omáčku, víno, cibuli, česnek, zázvor, badyán a nakonec vrátíme maso, přiklopíme pokličkou a dusíme přibližně 40 minut. Nakonec můžeme zahustit solamylem.
Vepřové maso v karamelu podáváme s rýží nebo rýžovými nudlemi jako přílohou.
Další recepty:
zapečené vepřové závitky, pivovarský tokáň, vepřové kotlety, guláš bez míchání, naložené kotlety, segedínský guláš, grilovaná krkovice, pivovarské závitky s ledvinkami, srbský džuveč, domácí klobásy, hlíva ústřičná v čínském karamelu, zapečené kotlety na slanině, bůčkové knedlíky s kysaným zelím, zavařené vepřové maso, vepřo knedlo zelo
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.