Recepty

Recepty > houby > vepřové plátky na houbách

Vepřové plátky na houbách

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 ks masoxu, 5 plátků vepřového masa, sušené houby, mletý pepř, sůl, voda, olej nebo sádlo, polohrubá mouka

Recept na přípravu:

Vepřové plátky naklepeme, každý posypeme špetkou soli a pepře z obou stran. Vepřové plátky opražíme v hrnci na sádle či oleji opražíme v hrnci. Po chvilce pražení zalijeme horkou vodou, množství volme v závislosti na tom, kolik chceme mít ve výsledku omáčky, plus počítejme s tím, že se nějaká voda vyvaří. Poté dusíme do té doby, než maso změkne. K vepřovému přidáme sušené houby v množství podle osobních preferencí. Poté pokračujeme ve vaření a když je maso úplně měkké, vyndáme ho z hrnce, odložíme stranou. Výpek zahustíme (1/4 hrnku vody a trochu mouky). Podle potřeby opakujeme. Dochutíme masoxem a poté podle chuti ještě přidáme sůl a pepř a vrátíme plátky masa zpět.

Podáváme s bromborovou kaší nebo houskovým či bramborovým knedlíkem.

Další recepty:
Smetanová omáčka s nivou a šlehačkou.
Bedly v těstíčku z obou stran osmažíme.
Vepřové kotlety na houbách podáváme s vhodnou přílohou.
Houbový guláš zahustíme smetanou, rozmíchanou s moukou.
Houbové karbanátky se slaninou smažíme dozlatova v rozehřátém oleji.
Smaženice z hub s vajíčky.
Vepřové na houbách podáváme s houskovým knedlíkem jako přílohou.
Bedly na víně a slanině.
Polévka z kotrče kterou ozdobíme nasekanou jarní cibulkou.
Hlíva ústřičná s těstovinami kterou dusíme do změknutí.
Smaženice z hlívy ústřičné s rozšlehanými vejci.
Vepřové na houbách s rýží osmahneme a poté dusíme.
Polévka z lišek s pepřem, solí a majoránkou.
Hříbky na smetaně

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla vepřové plátky na houbách.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.