Recepty > vepřové maso > vepřové plátky zapečené s brambory
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 plátky vepřového masa, 8 větších brambor, 2 kelímky šlehačky, sůl, sladká paprika
Postup přípravy:
Brambory oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka, osolíme, opaprikujeme a rozdělíme na dvě poloviny. První polovinu naskládáme do pekáčku, poklademe naklepanými plátky vepřového masa, zalijeme šlehačkou a nahoru navrstvíme druhou polovinu brambor. Pečeme dvě hodiny v troubě předehřáté na teplotu 250 °C. Před dopečením necháme asi deset minut odkryté, aby se vytvořila kůrčička.
Další recepty:
směs na bramboráky z vepřového masa, pivovarský tokáň, sýrová roláda, lahůdkové závitky se slaninou a sýrem, zapečená rýže se zelím a vepřovým masem, džuveč, vepřové kotlety, zaklepané řízky, plněné kuřecí řízky, pikantní vepřové plátky, domácí klobásy, medová marináda, kuřecí plátky s cuketou
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.