Recepty > omáčky > vepřové po staročesku
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g masa, 20 g sádla, cibule, sůl, kmín, pepř, 250 ml birellu, 3 lžíce strouhaného chleba
Jak připravit tento recept:
Na sádle zpěníme cibuli, pak přidáme na kostky nakrájené osolené maso a za občasného podlití dusíme doměkka. Šťávu necháme vysmahnout, posypeme strouhaným chlebem, zasmahneme, okořeníme pepřem a kmínem, podlijeme sběračkou vody a dolijeme birellem. Podáváme s brambory nebo chlebem.
Další recepty:
Maďarský kuřecí perkelt s haluškami.
Černá omáčka kterou jíme s chlebem.
Sýrová omáčka s česnekem a těstoviny ke které vmícháme pažitku.
Svíčková z králíka se zeleninou.
Kuřecí perkelt můžeme ozdobit šlehačkou.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Hovězí guláš podáváme s knedlíkem nebo chlebem.
Chlebová polévka do které přidáme rozkvedlané vajíčko.
Ruský boršč se lžicí zakysané smetany.
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Kapr v alobalu na grilu se zeleninovou přílohou.
Hovězí zadní guláš nakonec dochutíme.
Boloňské špagety na které přidáme tymián a bazalku.
Pečené kuře po staročesku
Dozvíte se zde, jak se připravuje vepřové po staročesku a recept na přípravu.