Recepty > vepřové maso > vepřové švejžužu
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 plátky vepřového masa, 2 žloutky, sůl, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce worcestrové omáčky, 1 lžíce Solamylu, olej, 1 cibule, 1 pórek, 1 červená paprika, kari koření
Postup přípravy:
Vepřové maso nakrájíme na nudličky, přidáme žloutky, sůl, sojovou omáčku, worcestrovou omáčku a Solamyl. Promícháme a vložíme do lednice, kde necháme přes noc uležet. Druhý den maso i s nálevem vložíme na pánev s rozpáleným olejem a smažíme za oddělování nudliček masa od sebe. Když maso změkne, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, pórek, nakrájenou papriku, kari koření a dodusíme do měkka.
Vepřové švejžužu podáváme s rýží.
Další recepty:
marinované vepřové kotlety rošťák, bůčkové řízky, vepřová směs se zelím, džuveč, vepřové kotlety, vepřová pečeně na česneku, vepřové kotlety na houbách, vepřové maso marinované v česnekovo-feferonkové marinádě, medová marináda, pivovarský tokáň, domácí klobásy, vepřové plátečky po zahradnicku, bramborákové řízky z vepřového masa
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.