Recepty > omáčky > vepřové závitky se smetanovou omáčkou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
6 plátků vepřové kýty či kotlety, 10 dkg anglické slaniny, 1/2 skleničky malé skleničky sterilovaného zelí, hořčice, sůl, pepř, 2 kostky masoxu, cibule, olej, 1/2 smetany ke šlehání, hladká mouka
Jak připravit tento recept:
Naklepané plátky masa z obou stran osolíme a opepříme. Z jedné strany potřeme hořčicí, položíme plátek slaniny a na jeden konec trochu zelí. Poté začneme balit od strany, na které je zelí, do závitku a převážeme nití. V tlakovém hrnci na oleji zpěníme cibuli a poté z obou stran osmažíme závitky. Zalijeme vodou, přidáme masox a sůl, uzavřeme a 30 minut vaříme. Poté závitky vyjmeme a uchováváme v teple. Omáčku přecedíme, zalijeme smetanou, dle chuti dochutíme a dle potřeby zahustíme.
Podáváme s rýží, závitky přerlijeme omáčkou.
Další recepty:
babiččina bramboračka, houbová svíčková, vepřové plátky na smetaně, česneková omáčka, boloňské špagety, vepřový řízek s omáčkou, muškátová omáčka s vepřovým masem, křenovo hořčičná omáčka s vepřovým masem, nadívaný vepřový řízek, rajská omáčka s masovými kuličkami, cuketová omáčka s masovými kuličkami, okurková omáčka, babiččina rajská, vepřové plátky s žampionovou omáčkou
Dobrou chuť vám přejí vepřové závitky se smetanovou omáčkou.