Recepty > kuře > vepřovo-kuřecí čína
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
500 g libového kuřecího masa, 200 g plecka nebo kýty, 2 cibule, 2 lžíce worcesteru, 3 lžíce sojové omáčky, 1/2 lžičky kari, 1/4 lžičky mletého pepře, 100 g arašídů nebo mandlí, 2 dcl oleje, 1/4 lžičky chilli koření, 1 lžička mleté papriky, 2 dcl bílého vína, olej, sůl, pepř, lžička čínského koření
Postup přípravy:
Cibuli nakrájíme na kostky, maso na nudličky. Přidáme 1 dcl oleje, worcersteru, sojovou omáčku, arašídy, chilli, kari koření, papriku, promícháme a vložíme doi lednice, kde necháme marinovat, nejlépe přes noc. Poté přidáme víno, sůl, pepř, opět promícháme a necháme ještě dvě hodiny proležet. Na vyšší pánev dáme olej a maso zprudka orestujeme 8 minut. Podáváme s rýží, zeleninovým salátem či čerstvým chlebem jako přílohou.
Další jídla:
Obalovaná kuřecí prsíčka podáváme s vhodnou přílohou zalitá omáčkou.
Čína z vepřového masa nakrájeného na nudličky.
Hlíva s těstovinami - na pánvi zahřejeme olej...
Pečená kuřecí stehýnka podáváme obložená cibulkou.
Kuřecí čína v marinádě.
Kuře s italskou omáčkou v pomalém hrnci - do pomalého hrnce vložíme rajský protlak...
Hovězí na česneku s kořením.
Kuřecí řízky v česnekovém těstíčku podáváme s přílohou.
Čína z kuřecího masa které nakrájíme na nudličky.
Recept na kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Kuře na kari koření.
Čína v pomalém hrnci
Recept, podle kterého připravíme pokrm vepřovo-kuřecí čína.