Recepty > z rýže > vepřový řecký pilaf
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g vepřového masa, lžíce sádla, 1 velká cibule, 1 lžička mleté papriky, sůl, 2 hrnky rýže, rajská omáčka
Postup přípravy:
Do hrnce vložíme trochu sádla, které rozehřejem a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli do zezlátnutí. Přidáme papriku, na malé kousky nakrájené maso, osolíme a za stálého míchání několik minut smažíme, poté podlijeme vodou nebo vývarem a pod pokličkou dusíme půl hodiny do změknutí masa. Když je maso měkké, přidáme k němu propláchnutou rýži a zalijeme horkou vodou tak, aby voda dosahovala asi 2 prsty nad rýži, osolíme, přikryjeme pokličkou a vložíme do vyhřáté trouby, ve které dusíme až je rýže hotová. Ozdobnou mísu vypláchneme studenou vodou, natlačíme do ní pilaf, vyklopíme na talíř a zalijeme rajskou omáčkou.
Další recepty:
Pečené kuře se zelím a brambory necháme chvilku zapéct do křupava.
Kuřecí pilaf podáváme obložený čerstvou zeleninou.
Italské rizoto s houbami zjemníme kouskem másla.
Rýže pečená v troubě 30-35 minut.
Rýžový nákyp s jablky vložíme do předem vyhřáté trouby a upečeme.
Rýžový nákyp je ochucen ovocem.
Rýžové nudle s kuřecím masem důkladně promícháme.
Kuřecí rizoto z kuřecího masa.
Rýžová kaše s meruňkami se šťávou.
Hrnec na vaření rýže v asijském stylu.
Zelňačka s uzeným masem a houbami.
Kuřecí paella
Ochutnejte recept vepřový řecký pilaf.