Recepty > omáčky > vepřový řízek s omáčkou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
4-5 vepřových řízků, olivový olej, tymián, oregano, polovina palice česneku, 1 cibule, 1 paprika, 1 cuketa, 1 lilek, 4-6 rajčat, 1 rajský protlak, sůl, pepř, 1 lžička cukru
Jak připravit tento recept:
Řízky naložíme do olivového oleje s rozmačkaným česnekem, tymiánem, oreganem a solí. Necháme marinovat a poté řízky vložíme i s marinádou do zapékací misky, kterou vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 30 minut. Zatímco se řízky pečou, připravíme si na pánvičce omáčku. Rozpálíme trochu oleje, na kterém osmahneme cibuli, nakrájenou papriku, na kostičky nakrájenou cuketu a lilek, necháme změknout a přidáme nakrájená rajčata a protlak. Směs dochutíme solí, pepřem a lžičkou cukru. Nakonec vlijeme všechen výpek z masa. Při servírování přelijeme omáčkou maso a jako přílohu podáváme brambory či chléb.
Další recepty:
babiččina bramboračka, vepřové plátky s žampionovou omáčkou, babiččina rajská, vepřové plátky na smetaně, česneková omáčka, boloňské špagety, houbovka, zelná omáčka, hořčičná omáčka z vývaru, nadívaný vepřový řízek, rajská omáčka s masovými kuličkami, cuketová omáčka s masovými kuličkami, houbová svíčková, okurková omáčka
Dobrou chuť vám přeje vepřový řízek s omáčkou.