Recepty > polévky > vichyssoise krém
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 velké pórky, 40 g másla, 1 nadrobno pokrájená cibule, 500 g na kostičky pokrájených brambor, 8,5 dl zeleninového vývaru, 2 lžičky citronové šťávy, 1/4 lžičky koriandru, 1 bobkový list, 1 vaječný žloutek, špetka muškátového oříšku, 1,5 dl polotučné smetany, sůl, bílý pepř
Recept na přípravu:
Pórky očitíme a oddělíme většinu zelených částí. Bílé části nakrájíme na tenká kolečka. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme pórek a cibuli a asi 5 minut smažíme za občasného míchání, aniž bychom cibuli a pórek nechali zhnědnout. Přidáme brambory, zeleninový vývar, citronovou šťávu, muškátový oříšek, koriandr a bobkový list, podle chuti pepř a sůl a uvedeme do varu. Pod pokličkou povaříme asi 30 minut na mírném plameni, dokud zelenina nezměkne. Polévku necháme trochu vychladnout, odstraníme bobkový list a počástech ji rozmixujeme v mixéru dohladka. Vlijeme do čisté pánve. Žloutek rozmícháme ve smetaně, do směsi přidáme trochu polévky, směs vlijeme zpět do polévky a rozšleháme ji v ní. Krém prohřejeme, ale nevaříme. Dochutíme solí a pepřem. Necháme vychladnout a vložíme do lednice. Vichyssoise krém podáváme studený.
Další recepty:
Cibulačka z červené cibule se sýrovými toustíky.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Houbovka se smetanou a pečivem.
Zeleninový krém zasypeme nadrobnou pokrájenou zelenou petrželkou.
Polévka šči společně podáváme omáčník s mírně kyselou smetanou.
Krémová bramboračka s osmaženou bramborou.
Halászlé z ryb.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Vichyssoise podáváme zastudena.
Boršč bez masa z tofu.
Krémová zelňačka s pokrájenou petrželkou.
Sýrová polévka s bramborem posypaná nastrouhaným eidamem.
Žampionový krém dochutíme podle potřeby.
Ruský boršč
Ochutnejte recept vichyssoise krém.