Recepty > polévky > vídeňská polévka s máslovými nočky
Suroviny potřebné pro přípravu:
Potřebné suroviny jsou napsány v textu receptu.
Recept na přípravu:
50 g másla utřeme do pěny, přimícháme 1 vajíčko a mouky přidáme podle potřeby, aby vzniklo středně tuhé těsto, osolíme a necháme půlhodiny odstát v chladu (těsto tím ještě zhoustne). Lžičkou pak vykrajujeme malé nočky a zavařujeme do vroucího dobrého hovězího vývaru. Lžičku před prvním zakrojením do těsta namočíme ve vroucím vývaru, těsto se pak tolik nepřichytává. Zelená petrželka do talíře.
Další recepty:
Fazolová polévka z tmavých fazolí podávaná s chlebem.
Pekingská kuřecí polévka dochucená glutasolem.
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Fazolačka s uzeným masem dosolená podle chuti.
Česnekový oukrop nalijeme na rozkrájený tvrdší chléb.
Hovězí vývar se zeleninou, který připravíme ze žeber.
Bramboráky z cukety zdobíme cherry rajčátky a salátem.
Polévka s rýží a hráškem do které vložíme oříšek másla.
Pikantní zelňačka s brambory.
Červená zelňačka s řepou.
Fazolačka s klobásou pokrájenou.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Sýrové nočky do polévky
Vídeňská polévka s máslovými nočky přináší na talíře vytříbenou chuť.