Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > vídeňská vařená bábovka

Vídeňská vařená bábovka

Suroviny potřebné pro přípravu:

250g polohrubé mouky, 150g cukru, 150g másla, 1 vejce, 2 lžíce kakaa, 1/4 litru mléka, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva

Recept na přípravu:

Mléko svaříme s cukrem, tukem, kakaem a necháme vychladnout. Vmícháme vejce, mouku prosetou s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Dobře vymíchané těsto naplníme do vymazané a vysypané formy a upečeme.

Další recepty:
Ořechová bábovka se sněhem z bílků.
Banánové muffiny s kousky čokolády které přidáme do těsta.
Kynutý koláč s tvarohem a švestkami sypeme drobenkou.
Banánová buchta zdobená kolečky banánu.
Šlehačková bábovka pečená v předehřáté troubě.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou pečeme 20-30 minut.
Karamelový dort podélně rozkrojíme.
Kokosová roláda s marmeládou kterou nakrájíme.
Sypaný koláč s jablky nakrájíme a podáváme.
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Cuketová buchta se skořicí pečená dozlatova.
Citronová bábovka pečená 40 minut.
Tvarohová žemlovka pečená přibližně půl hodiny.
Tvarohová bábovka recept

Recepty
Motto

Vídeňská vařená bábovka vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.