Recepty > moučníky a dezerty > vídeňská vařená bábovka
Suroviny potřebné pro přípravu:
250g polohrubé mouky, 150g cukru, 150g másla, 1 vejce, 2 lžíce kakaa, 1/4 litru mléka, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva
Recept na přípravu:
Mléko svaříme s cukrem, tukem, kakaem a necháme vychladnout. Vmícháme vejce, mouku prosetou s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Dobře vymíchané těsto naplníme do vymazané a vysypané formy a upečeme.
Další recepty:
Ořechová bábovka se sněhem z bílků.
Banánové muffiny s kousky čokolády které přidáme do těsta.
Kynutý koláč s tvarohem a švestkami sypeme drobenkou.
Banánová buchta zdobená kolečky banánu.
Šlehačková bábovka pečená v předehřáté troubě.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou pečeme 20-30 minut.
Karamelový dort podélně rozkrojíme.
Kokosová roláda s marmeládou kterou nakrájíme.
Sypaný koláč s jablky nakrájíme a podáváme.
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Cuketová buchta se skořicí pečená dozlatova.
Citronová bábovka pečená 40 minut.
Tvarohová žemlovka pečená přibližně půl hodiny.
Tvarohová bábovka recept
Vídeňská vařená bábovka vykouzlí na stole lahodnou chuť.