Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > vídeňský dort Sacher

Vídeňský dort Sacher

Suroviny potřebné pro přípravu:

8 vajec
200 g krupicového cukru
60 g čokoládového prášku
120 g hladké mouky
100 g másla
50 g piškotové strouhanky
1 šálek meruňkové marmelády
200 g čokoládové polevy
máslo na vymazání formy

Recept na přípravu:

Dno dortové formy o průměru 26 cm vymažeme máslem. Troubu předehřejeme na 200°C. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vymícháme do pěny se 100 g cukru. Bílky se zbylým cukrem vyšleháme na tuhý sníh. Do žloutkové směsi přidáme osetý čokoládový prášek s moukou, rozpuštěné máslo, piškotovou strouhanku a nakonec zlehka přimícháme tuhý sníh z bílků. Těstem naplníme formu a pečeme 40 minut na druhé příčce trouby odspodu. Prvních 15 minut pečení nesmíme troubu otvírat. Upečený dort necháme několik minut stát ve vypnuté troubě, pak ho vybereme a necháme vychladnout na kuchyňské mřížce. Nejméně po 6 hodinách dort rozřežeme, potřeme rozehřátou marmeládou, zbytkem marmelády potřeme bočné stěny a povrch dortu. Čokoládovou polevu rozpustíme ve vodní lázni a celý dort rovnoměrně potřeme. Do měkké polevy vyznačíme 16 dílů.

Další recepty:
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Rychlý jahodový dortík ke kávě s krémem.
Těsto na štrůdl necháme v chladnu odpočinou.
Banánový dort s karamelem ze salka.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Hraběnčiny řezy s jablky pečeme po dobu 25-30 minut.
Ledová káva se zmrzlinou dozdobená šlehačkou a grankem.
Italský chléb focaccia položíme na pečícím papírem vyložený plech.
Hrníčková cuketová buchta s vejci.
Pšeničný chléb s kmínem z domácí pekárny připravíme na program klasik.
Dort sacher s jablky zdobíme šlehačkou.
Ovesné kuličky necháme v chladu ztuhnout.
Jahodové tvarohové knedlíky pocukrujeme a polijeme máslem.
Recept na dort Sacher

Recepty
Motto

Vídeňský dort Sacher vykouzlí v ústech lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.