Recepty > polévky > vietnamské nudle s hovězím masem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kg hovězího masa (kližka, bok, přední), široké vietnamské rýžové nudle (pho), cibule, jarní cibulka, 1 tyčinka skořice, 1 badyán, polovina muškátového oříšku, zázvor, sůl, pepř, polévkové koření, pálivá chilli omáčka, bylinky (koriandr, vietnamská máta...)
Recept na přípravu:
Hovězí maso vložíme do hrnce s vodou, uvedeme do varu a vaříme povolna na mírném ohni za průběžného sbírání pěny. Osolíme a opepříme. Na pánvi nasucho opražíme tyčinku skořice, badyán, muškátový oříšek, cibuli a dva plátky zázvoru, když vše získá tmavě hnědou barvu a pustití vůni, přidáme k vývaru a vaříme s masem až do změknutí.
Mezitím si uvaříme rýžové nudle, které vložíme na 2 minuty do vařící vody, poté je scedíme, propláchneme studenou vodou a poté opět horkou, necháme okapat a vložíme je do velké mísy v množství podle počtu strávníků. Posypeme je jarní cibulkou a vietnamskými bylinkami. Maso nakrájíme a přidáme k nudlím. Zalijeme vývarem a podáváme horké ochucené kapkou citronu a chilli omáčkou.
Další recepty:
Kvasnicová polévka s vajíčkem.
Polévka z ovesných vloček s vejcem ozdobená zelenou částí cibulek.
Polévka z ovesných vloček a vajíček.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky - hovězí maso zalijeme...
Chilli con carne s fazolemi.
Polévka z ovesných vloček s mlékem posypané petrželkou.
Hovězí vývar se zeleninou z hovězích žeber.
Zeleninová polévka - do vody vložíme zeleninu...
Chilli omáčka doma připravená.
Bramboračka je tradiční český recept.
Palačinky z ovesných vloček
Ochutnejte recept vietnamské nudle s hovězím masem.