Recepty > vánoční cukroví > višně v kakaovém krému
Potřebné suroviny:
125 g moučkového cukru, 125 g 100% tuku, 6 kakaových pudinků, 4 lžíce kakaa, 1 vanilkový cukr, 1000 ml mléka, 4 lžíce javorového sirupu
Postup přípravy:
Připravíme si plech, který vyložíme pečicím papírem.
Za stálého míchání vařte nad parou všechny suroviny do zhoustnutí. Vychladlé promíchejte do hladka a pomocí zdobítka na dorty plňte do poloviny papírových košíčků. Položte višeň, nastříkejte krém a nahoru položte oříšek. Nechte ztuhnout.
Další recepty:
Mozartovy koule necháme ztuhnout.
Pařížské koule z tatranky.
Skořicové kuličky namáčejte v čokoládové polevě.
Kokosové pusinky z kondenzovaného mléka pepčeme dozlatova.
Žloutková kolečka obalíme rozdrcenými ořechy.
Tmavá kokosová čokoláda daná vychladit.
Vánoční ovoce necháme zaschnout a uložíme.
Vánoční nugát nechte 15 dní uležet.
Ořechová srdíčka nechte 2 dny odležet.
Vánoční cukroví s medem a ořechy máčíme v čokoládové polevě.
Košíčky s krémem a rozinkami plníme máslovým krémem a ozdobíme.
Recept na pampeliškový med z květů pampelišek.
Sezamové kuličky s medem vkládejte do papírových košíčků.
Fíkové vánoční cukroví
Tuto pochoutku přináší recept višně v kakaovém krému.