Recepty > vánoční cukroví > višňové koule v košíčcích
Potřebné suroviny:
250 g másla, 200 g moučkového cukru, 40 g kakaa, 40-60 g pudinkového prášku, 1 sklenička višňového kompotu, kokosová moučka nebo mleté ořechy na obalování
Postup přípravy:
Změklé máslo utřete s moučkovým cukrem, kakaem a pudinkovým práškem, až vznikne polotuhá hmota. Višně nechte odkapat. Z těsta vytvarujte koule o velikosti vlašského ořechu a do každé vtlačte 1 višni. Poté koule obalte v kokosové moučce nebo v mletých ořeších a dávejte do košíčků.
Další recepty:
Žloutková kolečka obalíme rozdrcenými ořechy.
Recept na pampeliškový med z květů pampelišek.
Mozartovy koule necháme ztuhnout.
Pařížské koule z tatranky.
Skořicové kuličky namáčejte v čokoládové polevě.
Kokosové pusinky z kondenzovaného mléka pepčeme dozlatova.
Tmavá kokosová čokoláda daná vychladit.
Vánoční ovoce necháme zaschnout a uložíme.
Vánoční nugát nechte 15 dní uležet.
Ořechová srdíčka nechte 2 dny odležet.
Vánoční cukroví s medem a ořechy máčíme v čokoládové polevě.
Košíčky s krémem a rozinkami plníme máslovým krémem a ozdobíme.
Sezamové kuličky s medem vkládejte do papírových košíčků.
Čokoládové koule
Tuto pochoutku přináší recept višňové koule v košíčcích.