Recepty > moučníky a dezerty > višňový šáteček
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g polohrubé mouky, 200 g moučkového cukru, 250 g hery, 250 g měkkého tvarohu, 3 vejce, 1 prášek do pečiva, vanilkový cukr, citronová kůra, hrst rozinek
Recept na přípravu:
150 ml vody povaříme s cukrem, přidáme višně, skořici a vaříme 15 minut. Solamyl rozmícháme ve zbylé vodě, přidáme k višním a mícháme do zhoustnutí. Listové těsto rozválíme na plát, nakrájíme z něho čtverce o velikosti 7x7 cm, do středu každého položíme lžíci připravených višní, dva protilehlé cípy potřeme rozšlehaným vejcem, přehneme a přimáčkneme k sobě. Šátečky pečeme v troubě vyhřáté na teplotu 180° dorůžova. Po upečení můžeme posypat moučkovým cukrem.
Další recepty:
Koláč s tvarohem na plechu.
Tiramisu z mascarpone s piškoty, které máčíme v kávě.
Borůvkový trhanec dochutí borůvkový rozvar.
Tvarohová žemlovka z rohlíků.
Jablečná bábovka kterou naplníme jablkovou směsí.
Tvarohové šátečky můžeme na závěr pocukrovat.
Sypaný koláč s jablky ochutíme skořicí.
Velikonoční mazanec s rozinkami.
Citronová bábovka pečená 40 minut.
Litý koláč s ovocem pečeme v předehřáté troubě půl hodiny.
Borůvkový koláč s drobenkou - vyšleháme tvaroh, jogurt, vejce a vanilkový cukr.
Bábovka za 3 minuty
Toto lahodné jídlo přináší recept na višňový šáteček.