Recepty > omáčky > vlámská olivová omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 lžíce hladké mouky, 6 lžic másla, 2 lžíce posekané petrželky, 2 lžíce nadrobno nakrájené šalotky, 1 1/2 lžíce hladké mouky, 1,5 šálku šampaňského vína, 1/2 šálku zelených oliv plněných papričkami pimiento, 1 lžíce drobně nakrájených žampionů, sůl, pepř
Jak připravit tento recept:
Na rozehřátém másle pět minut zvolna restujeme nasekanou petrželku a nadrobno pokrájenou šalotku. Poté přisypeme mouku a za stálého míchání 3 minuty smažíme. Následně pomalu za stálého míchání přiléváme šampaňské víno a když je omáčka hezky hladká a hustá (10 minut vaření), odstavíme ji a přecedíme. Olivy s vloženými papričkami nakrájíme na tenké plátky a přidáme i s houbami do omáčky. Zvolna vaříme dalších pět minut, osolíme, opepříme a ještě horké podáváme.
Vlámskou olivovou omáčku podáváme s pečenými kachními prsíčky či pečeným kuřetem.
Další recepty:
dršťková polévka, pivní marináda, jak udělat chilli omáčku, marináda na kuřecí maso, švestková omáčka, medová marináda, čínská polévka, chilli omáčka, dršťková omáčka na víně, francouzská pórková polévka, boloňská omáčka, dršťková polévka z hlívy ústřičné, boloňská omáčka na těstoviny, sambal oelek, chilli omáčka
Dozvíte se zde, jak se vaří vlámská olivová omáčka.