Recepty

Recepty > polévky > vlámská zeleninová polévka

Vlámská zeleninová polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

mrkev, celer, petržel, pórek, kapusta, máslo, hladká mouka, cibule, sardele, zelená petrželka, parmazánský sýr, čerstvě tlučený pepř, sůl

Recept na přípravu:

Celer, mrkev, petržel, pórek a kapustu důkladně očistíme, nakrájíme nadrobno a dáme ji do většího hrnce. Zalijeme vodou a vaříme tak dlouho, dokud nebude úplně měkká. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na rozpuštěném másle necháme zesklovatět. Zaprášíme moukou a za stálého míchání krátce osmahneme. Takto připravenou jíšku vmícháme do polévky a necháme důkladně povařit. Nakonec dáme do polévky utřené sardele, tlučený pepř a strouhaný parmazán. Při podávání porce ozdobíme sekanou zelenou petrželkou. Vlámskou zeleninovou polévku podáváme s tmavým chlebem.

Další recepty:
Okurková omáčka s houskovým knedlíkem.
Uzená polévka s rýží s brambory a zeleninou.
Slovenská kapustnica se žloutkem.
Špenátová polévka z mraženého špenátu s prolisovaným česnekem.
Krémová zelňačka se smetanou.
Červená zelňačka se sušenými švestkami.
Staročeská bramboračka se zelenou petrželkou.
Pikantní zelňačka s brambory.
Švestková polévka z vypeckovaných švestek.
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Slepičí vývar s pokrájenou jarní cibulku.
Tofu s rajčaty podáváme s nudlemi.
Koprová kulajda do nějž vmícháme pokrájená vejce.
Zeleninová polévka s nudlemi

Recepty
Motto

Vlámská zeleninová polévka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.