Recepty > polévky > vločková ovesná polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
Množství na 5 porcí: 7 dkg ovesných vloček, 2 dkg másla, sůl, 6 dkg zeleniny, 1/8 litru sladké smetany, 5 dkg másla, 1 žloutek a čerstvá zelená petrželka
Recept na přípravu:
Ovesné vločky zalijeme studenou vodou, přidáme máslo, sůl a vše důkladně rozvaříme. Na nudličky nakrájenou zeleninu povaříme ve slané vodě. Ovesné vločky prolisujeme sítem, přidáme k zelenině a polévku necháme ještě chvíli povařit. Před podáváním do ní vmícháme smetanu se žloutkem, kousek rozpuštěného másla a sekanou čerstvou zelenou petrželku.
Další recepty:
Bramborová česnečka se střídkou chleba.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a petrželkou.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Bramboračka s houbami dochucená drceným kmínem.
Boršč bez zelí necháme krátce projít varem a dochutíme.
Vánoční kapří polévka s osmaženou houskou.
Ruský boršč se lžicí zakysané smetany.
Bramborová buchta ze syrových nastrouhaných brambor.
Fazolačka se zelím ozdobíme ji lžící smetany.
Falešná slepičí polévka s nudličkami.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Vločková polévka s mrkví a bílým jogurtem.
Jemná cibulačka s nakrájenou pažitkou.
Jemná bramboračka
Vločková ovesná polévka přináší na talíře svoji chuť.