Recepty

Recepty > polévky > vločková polévka s mrkví, kedlubnem a květákem

Vločková polévka s mrkví, kedlubnem a květákem

Suroviny potřebné pro přípravu:

6 dl vody, 20 gramů ovesných vloček, 50 g zeleniny – mrkev, kedluben, květák, 10 gramů másla, 1 dl mléka, sůl, čerstvě nadrcený pepř, zelená petrželka

Recept na přípravu:

Ovesné vločky namočíme na 2 hodiny do studené vody a uvaříme je doměkka. Když vločky nejsou ještě úplně měkké, přidáme na hrubém struhadle nastrouhanou zeleninu, osolíme a za občasného míchání uvaříme. Zeleninovou polévku zjemníme mlékem a máslem, přihřejeme k varu, ochutnáme, případně podle chuti přidáme trošku čerstvě nadrceného nebo umletého pepře a nakonec ji při podávání posypeme najemno nasekanou zelenou petrželkou.

Další recepty:
Boršč bez zelí necháme krátce projít varem a dochutíme.
Dršťková polévka z kuřecích žaludků do které vmícháme utřený česnek.
Italská rajčatová omáčka s bazalkou.
Fazolačka se zelím ozdobíme ji lžící smetany.
Vločková polévka s mrkví a jogurtem.
Bramborová česnečka se střídkou chleba.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Rajčatová polévka s noky do které přidáme rajčatovou šťávu.
Fazolačka z bílých fazolí a špetkou majoránky.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Jemná bramborová polévka ke které přilijeme mléko se žloutkem.
Kulajda s koprem a houbami chutná s pečivem.
Pravý ukrajinský boršč ozdobíme nasekanou petrželkou.
Špenátová polévka se slaninou

Recepty
Motto

Vločková polévka s mrkví, kedlubnem a květákem přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.