Recepty

Recepty > polévky > voňavá savojská bramboračka

Voňavá savojská bramboračka

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 cibule, 2 vrchovaté lžíce másla, 4 mrkve, 2 vrchovaté lžíce hladké mouky, 1,5 litru vývaru nebo vody, 4 brambory, muškátový oříšek, muškátový květ, majoránka, sůl, kostka hovězího bujónu, špetka harmonie chuti, sekaná zelená petrželka

Recept na přípravu:

Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na másle dorůžova, přidáme jemně nastrouhané oloupané mrkve a za stálého míchání dusíme, až zavoní. Pak zaprášíme 2 vrchovatými lžičkami hladké mouky a necháme ještě chvíli pražit. Zalijeme studeným vývarem nebo vodou, dobře promícháme a přidáme na kostičky nakrájené brambory. Ochutíme muškátovým oříškem, muškátovým květem, majoránkou a osolíme. Na závěr vložíme masový bujón, špetku ochucovadla a nasekanou zelenou petrželku.

Další recepty:
Houbová polévka na kyselo z čerstvých hub.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Frankfurtská polévka s párkem ochucená paprikou a pažitkou.
Valašská kyselica s brambory.
Kulajda s houbami a koprem do které přidáme jemně nasekaný kopr.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Bramboračka s houbami kterou vaříme do změknutí brambor.
Špenátová polévka se smetanou, přidáme rozmačkaný česnek.
Ruský boršč vaříme doměkka.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Zelňačka s klobásou zjemněná smetanou.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme zahuštěnou smetanu.
Smetanová žampionová polévka

Recepty
Motto

Voňavá savojská bramboračka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.