Recepty

Recepty > polévky > vydatný boršč

Vydatný boršč recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g červené řepy, 50 g másla a 30 g hladké mouky, kelímek (250 g) husté kysané smetany, litr vývaru, 2 žloutky, sůl, ocet, kmín

Recept na přípravu:

Oloupanou řepu nastrouháme nahrubo, na polovině másla s trochou vývaru podusíme do měkka. Ze zbytku másla a z mouky uděláme světlou jíšku, rozšleháme ji se vším vývarem, přidáme udušenou řepu, koření, ocet a osolíme. Nakonec vmícháme smetanu s rozšlehanými žloutky.

Další recepty:
Jitrnicová polévka z prejtu.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Staročeská zelňačka ze zelí.
Ruský boršč ke kterému přidáme lžíci zakysané smetany.
Kuřecí česnečka s česnekem podle individuální chuti.
Rychlá vaječná polévka z pěti vajec.
Kedlubnová smetanová omáčka dochucená octem.
Fazolačka po uhersku s chlebem.
Sýrová polévka s bramborem posypaná nastrouhaným eidamem.
Staročeská kachna pečená na zelí.
Hustá květáková polévka se smetanou.
Slovenská kapustnica s vaječným žloutkem v mléce.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor i hub.
Tradiční boršč

Recepty
Motto

Vydatný boršč přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.