Recepty > kuře > vynikající maso v hořčici
Potřebné suroviny:
4 plátky libovolného masa, sůl, mletý pepř, polovina malého kelímku kremžské hořčice, 2 velké cibule, olej, 1 palička česneku
Postup přípravy:
Maso naklepeme, vložíme do pekáče, osolíme, opepříme, zalijeme smetanou smíchanou s malým množstvím oleje a poklademe velkou vrstvou nakrájené cibule a česneku. Takto naložené maso necháme odležet přes noc. Druhý den se zprudka opečeme, podlijeme vodou a dáme do trouby péct. Nejdříve zakryté a poté bez pokličky.
Další jídla:
Grilovaná kuřecí křídla podáváme s chlebem.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme moukou nebo chlebovou střídkou.
Polévka z uzeného kolena do které vmícháme zakysanou smetanu.
Kuřecí kebab recept na doma připravený.
Kuře pečené na zelí podáváme s bramborovými knedlíky.
Staročeská česnečka s kmínovým chlebem.
Sýr smažený tak, aby nevytekl osmažíme je dozlatova.
Kachna pečená na pomerančích s bramborovou kaší.
Plněné kuřecí řízky podáváme s vařenými brambory.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Pečené kuře na žampionech v troubě zapečeme.
Marinovaná vepřová kýta
Recept na přípravu jídla vynikající maso v hořčici přináší na talíř inspiraci.