Recepty > polévky > vývar s brambory a koprem
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 svazeček kopru, 2 střední brambory, 1 cibule, 1 lžíce másla, 1/2 litru vývaru, bobkový list, 4 lžíce smetany, polévkové koření
Recept na přípravu:
Kopr opláchneme a nadrobno nasekáme. Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a uvaříme. Cibuli nasekáme, osmažíme do růžova na másle a zalijeme vývarem. Přidáme bobkový list a chvilku povaříme. V půl skleničce vody rozmícháme smetanu, přidáme do polévky, necháme přebublat, nasypeme nasekaný kopr, uvařené brambory, dochutíme polévkovým kořením, promícháme a podáváme.
Další recepty:
Andaluské gazpacho podáváme s pečivem.
Hustá květáková polévka zahuštěná polohrubou moukou.
Pyré z červené řepy podáváme ke slaninovým knedlíkům.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Polévka z mražené kukuřice ke které podáváme opečené houstičky.
Vichyssoise krém je francouzské jídlo.
Cibulačka se smetanou a špetkou cukru.
Boršč z červené řepy vaříme, dokud zelí i brambory nezměknou.
Brokolicová krémová polévka s kostičkami rohlíků.
Cibulačka z červené cibule kterou podáváme se zapečenými sýrovými toustíky.
Krémová bramboračka kterou podáváme s osmaženou bramborou.
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Španělská polévka gazpacho
Vývar s brambory a koprem má své kouzlo.