Recepty

Recepty > polévky > vývar z hovězího masa

Vývar z hovězího masa

Suroviny potřebné pro přípravu:

200-500 g hovězího masa bez kostí, 2 litry vody, kousek mrkve, celeru, petržele, kapusty a cibule, sůl, 2 kuličky pepře, 1 kulička nového koření, nať libečku nebo celeru, kousíček masoxu nebo několik kapek polévkového koření

Recept na přípravu:

Opláchnuté maso vložíme do osolené vody, přidáme nové koření, celý pepř, cibuli, kousek natě libečku nebo celeru a pomalu zahříváme k varu. Poté příkon tepla zmírníme a maso vaříme velmi mírným varem, až změkne (2-3 hodiny nebo kratší dobu v tlakovém hrnci). Polévku vaříme pod pokličkou, aby neunikaly vonné látky. Aby vývar zůstal čirý, při vaření nepřiléváme studenou vodu, ani jej neochlazujeme jiným způsobem. Pokud je vývar hodně mastný, sebereme při vaření tuk, aby se vývar nezkalil a nezpůsobil lojovitou příchuť polévky. Pěnu při vaření nesbíráme. Asi 20 minut před koncem varu přidáme očištěnou zeleninu vcelku, podle obliby můžeme přidat i stroužek česneku, rajče a 1-2 houby. Po ukončení varu vývar scedíme hustým cedníkem.

Další recepty:
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Kuřecí srdíčka na smetaně podáváme s rýží.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Telecí vývar s knedlíčky a zeleninou.
Kroupová polévka s uzeným masem a bramborem.
Smetanová celerová polévka s kostičkami osmažené housky.
Zelňačka z uzených kostí s mlékem.
Hovězí vývar s houbami ozdobíme drobně posekanou petrželkou.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Polévka z hovězí oháňky ozdobená petrželkou.
Hovězí vývar z morkových kostí nalijeme do talířů a podáváme.
Česnekový oukrop s chlebem.
Pravý ruský boršč dochutíme octem a solí.
Uzená polévka s rýží

Recepty
Motto

Vývar z hovězího masa přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.