Recepty

Recepty > polévky > vývar z králíka s játrovými nočky

Vývar z králíka s játrovými nočky

Suroviny potřebné pro přípravu:

200g předního králičího masa s kostmi, 1,5 litru vody, 2 kuličky pepře, 1 kulička nového koření, kousek mrkve, celeru, petržele a cibule, polévkové koření, pažitka, sůl
Nočky: 100g králičích jater, 1/2 vejce, cca 30g strouhanky, 1 lžíce hrubé mouky, kousek cibule, česnek, sůl, mletý pepř

Recept na přípravu:

Opláchnuté králičí maso spařte vařící vodou, opláchněte je, zalijte studenou vodou, přidejte sůl, cibuli, pepř, nové koření a vařte, až maso změkne. Ke konci varu přidejte kořenovou zeleninu. Vývar proceďte, zavařte do něj játrové noky a uvařte je (asi 4 minuty). Maso oberte z kostí, drobně pokrájejte a přidejte do polévky. Dochuťte ji polévkovým kořením a při podání posypte drobně pokrájenou pažitkou. Příprava nočků: opláchnutá králičí játra uškrábejte na prkénku, přidejte vejce, sůl, mouku, pokrájenou cibuli, utřený česnek, pepř, promíchejte a zahustěte strouhankou.

Další recepty:
Kuře se šunkou a sýrem zapečeme.
Moskevský boršč zjemníme kysanou smetanou.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Kuřecí vývar s nudlemi a nasekanou petrželkou.
Cibulačka se smetanou překvapí svou chutí.
Sýrové nočky zavařené do polévky po vložení.
Slepičí polévka s nudlemi, nadrobno nasekanou pažitkou a petrželkou.
Pravý ukrajinský boršč ozdobíme nasekanou čerstvou petrželkou.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Fazolová čorba kterou podáváme ozdobenou snítkou kopru.
Slepičí kaldoun s nočky.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Gulášová zelňačka s celozrnným pečivem.
Bílá polévka z králíka

Recepty
Motto

Slepičí polévka se šunkou a vejci natvrdo má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.