Recepty > polévky > vývar z masa a kostí
Suroviny potřebné pro přípravu:
100-500g hovězího masa, 200-300g hovězích kostí, 2 litry vody, kousek mrkve, celeru, petržele, kapusty a cibule, sůl, 2 kuličky pepře, 1 kulička nového koření, nať libečku nebo celeru
Recept na přípravu:
Kosti opláchněte, znečištěná místa oškrabejte nožem, kosti opět opláchněte, zalijte studenou vodou, přiveďte k varu a přidejte maso, sůl, pepř, nové koření, nať libečku nebo celeru a vařte stejně jako vývar z masa. Aby vývar při použití morkových kostí nebyl příliš mastný, morek ze syrových kostí vyjměte.
Další recepty:
Hovězí vývar s drožďovými knedlíčky 4 minuty zavaříme.
Telecí ragú s chřestem podáváme s rýží.
Hovězí vývar z morkových kostí nalijeme do talířů a podáváme.
Bouillabaisse - mořské plody necháme rozmrazit.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Polévka šči s mírně kyselou smetanou v omáčníku.
Polévka z mletého hovězího masa s kapáním.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Hovězí vývar z morkových kostí vlijeme do talířů a podáváme.
Telecí polévka z vývaru.
Zelňačka z uzených kostí dochucená polévkovým kořením a solí.
Čínská švestková omáčka z kuřecího vývaru.
Vývar z morkových kostí nakonec ochutíme.
Thajská kuřecí polévka recept
Vývar z masa a kostí má své chuťové kouzlo.