Recepty > polévky > vývar z vepřových kostí s vaječným kapáním
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
vepřové kosti, 1 cibule, 1 mladá jarní cibulka, 1 masox (nemusí být), 3 lžíce hrubé mouky, 1 lžíce másla, 1 vejce, kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel), celerová nať, petrželka kudrnka, libeček, polévkové koření, sůl, pepř
Recept na přípravu:
Kosti dáme vařit do osolené vody, přidáme celou cibuli a masox. Necháme vařit asi 20 minut, poté vyjmeme cibuli. Pokud máme kosti s masem, maso obereme a nakrájíme na kousky. Mladou cibulku i s natí nakrájíme na kolečka a na rozehřátém másle zpěníme, přidáme maso a nakrájenou kořenovou zeleninu, vše krátce orestujeme a přidáme do vývaru, který necháme probublávat. Z vajíčka a hrubé mouky si uděláme řidší těstíčko a přes vidličku ho lijeme do vývaru. Přidáme nasekané bylinky, polévkové koření a případně dosolíme podle chuti. Necháme ještě přejít varem a můžeme podávat.
Další recepty:
Pórková polévka s taveným sýrem pomalu prohřátá.
Zelňačka s fazolemi ke které přilijeme šlehačku.
Zeleninová polévka s vmíchaným vajíčkem.
Česnečka se sýrem a šunkou zjemníme lžíčkou másla.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Vývar z morkových kostí se zeleninou.
Kuřecí vývar s nudlemi a masem z drobů.
Polévka s vaječným kapáním které zavaříme.
Zelný vývar z uzených kostí s mlékem.
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Krémová zelňačka s osmaženou houskou.
Uzený vývar s kroupami
Ochutnejte recept vývar z vepřových kostí s vaječným kapáním.