Recepty > polévky > zabijačková polévka z jelit a tlačenky
Suroviny potřebné pro přípravu:
2-3 menší jelita, 150-200 g tlačenky, 1 kostka zeleninového bujónu, sůl, majoránka, mletý pepř, 5-6 stroužků česneku, brambory uvařené ve slupce
Recept na přípravu:
Do hrnce dáme oloupaná jelita a tlačenku, zalijeme vodou a dáme vařit. Až se obojí rozpadne, přihodíme bujón, doplníme horkou vodu podle potřeby a okořeníme majoránkou a pepřem. Ještě chvilku povaříme, nakonec dochutíme solí a rozmačkaným česnekem.
Při podávání dáme na talíř brambor uvařený ve slupce (každý sám si ho vidličkou rozmačká) a zalijeme horkou polévkou.
Další recepty:
Zeleninová polévka s krupicí a pažitkou.
Moravská česnečka a trochou rozmačkaných brambor.
Moravská zelňačka s pečivem.
Kuřecí nudličky s rýží necháme přes noc odležet v lednici.
Smetanová žampionová polévka kterou prohřejeme.
Cibulačka z červené cibule podáváme ji se zapečenými sýrovými toustíky.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Rychlá bramboračka s ovesnými vločkami, mrkví a brambory.
Zelňačka s klobásou a houbami sušenými.
Tmavá zabijačková polévka ke které můžeme přikusovat chléb.
Kuřecí vývar s nudlemi dochucená nadrobno nasekanou petrželkou.
Marináda na kuřecí maso s kari kořením.
Kolínka s vejcem mícháme dokud se nevytvoří hrudky.
Zabijačková polévka recept
Zabijačková polévka z jelit a tlačenky přináší na talíře svoji chuť.