Recepty

Recepty > kuře > zadělávané drůbky s květákem a knedlíčky

Zadělávané drůbky s květákem a knedlíčky

Potřebné suroviny:

400 g drůbků z kachny nebo husy, 1/4 celeru, 1 mrkev, 1 cibule, sůl, celý pepř, nové koření, 1 menší květák, 20 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 1/4 l smetany 12 %, vývar z drůbků, 1 žloutek, zelená petrželka
Knedlíčky: 300 g strouhanky, 60 g másla, 2 vejce, sůl, pepř, majoránka, mléko podle potřeby

Postup přípravy:

Do vody se solí a kořením dáme vařit dobře očištěné drůbky i očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli. Krátce před dovařením drůbků přidáme uvařit i květák. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji smetanou a postupně vývarem z drůbků a dobře povaříme. Zjemníme žloutkem, doplníme květákem rozebraným na růžice a vykostěnými a na menší kousky nakrájenými drůbky a podáváme se zvlášť uvařenými houskovými knedlíčky.

Knedlíčky: máslo utřeme se žloutky a solí, přidáme strouhanku, pepř, zředíme opatrně mlékem na potřebnou tuhost a z bílků ušleháme sníh a zlehka promícháme. Na prkénku vytvoříme váleček, nakrájíme kousky, tvoříme knedlíčky a zaváříme je do vařící osolené vody. Vaříme nejvýše 5 minut.

Další jídla:
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Dršťková polévka z kuřecích žaludků do které vmícháme utřený česnek.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Kuřecí játra s jablky podáváme s rýží.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Husí játra jako minutka s rýží.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Italské rizoto s houbami s nasekanou petrželovou natí
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kari rizoto

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla zadělávané drůbky s květákem a knedlíčky přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.