Recepty

Recepty > kuře > zadělávané kuře s brukvemi a estragonem

Zadělávané kuře s brukvemi a estragonem

Potřebné suroviny:

4 porce kuřete, sůl, 1 lžička estragonu, 4 větší brukve, 40 g másla nebo Hery, 20 g hladké mouky, 1 litr smetany 12 %, petrželka, citron

Postup přípravy:

Očištěné porce kuřete vložíme do hrnce, přidáme sůl a estragon, zalijeme teplou vodou a vaříme. Mezitím z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme a povaříme ji se smetanou. Ke kuřeti přidáme po cca 10 minutách varu i oloupané brukve. Aby se rychleji uvařily, můžeme je rozpůlit. Hotovou, dobře provařenou omáčku na potřebnou hustotu zředíme procezeným vývarem z kuřete, doplníme na kostičky nakrájenými brukvemi a vykostěným, na menší kousky překrájeným masem. Dochucujeme nadrobno nakrájenou petrželkou. Podle potřeby můžeme přidat citronovou šťávu.

Další jídla:
Králík na moravance s brambory nebo bramborovou kaší.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuře pečené na zelí s bramborovými knedlíky.
Kuřecí stehna na medu podáváme s rýží nebo brambory.
Kuřecí nudličky na smetaně podáváme s rýží.
Krůtí maso na paprice povaříme a dochutíme petrželkou.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Nadívaná perlička pečená do křupavé kůrky.
Slepice na paprice s těstovinami.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Vařené kuře s rýží podáváme s různými druhy omáček a dipů.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí maso se sýrovou omáčkou

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla zadělávané kuře s brukvemi a estragonem přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.