Recepty > kuře > zadělávané kuře v sýrové omáčce s květákem, hráškem a šunkou
Potřebné suroviny:
1 kuře, 50 g másla, 1 cibule, 1 tavený smetanový sýr (125 g), 2 plné lžíce hladké mouky, 1 litr smetany 12 %, 1/2 květáku, 4 lžíce sterilovaného hrášku, muškátový oříšek, sůl, 100 g šunky, petrželka
Postup přípravy:
Dobře očištěné kuře dáme vařit se solí. (Můžeme vařit v tlakovém hrnci.) Během varu přidáme uvařit ke kuřeti i květák. Zvlášť na másle zpěníme cibuli, doplníme ji moukou a připravíme světlou jíšku. Ještě před zředěním ji doplňujeme nakrájeným sýrem a na mírném ohni vymícháme do hladka. Zředíme a povaříme se smetanou. Na další povaření a zředění použijeme i vývaru z kuřete a květáku. Omáčku ochutíme solí a muškátovým oříškem i na drobno nakrájenou petrželkou. Do omáčky pak vložíme vykostěné, na menší kousky nakrájené drůbeží maso, na menší růžice rozebraný květák a ocezený hrášek. Necháme prohřát a každou porci podáváme na talíři posypanou na drobno nakrájenou šunkou a přizdobíme petrželkou.
Další jídla:
Krůtí maso na paprice povaříme a dochutíme petrželkou.
Vařené kuře s rýží podáváme s různými druhy omáček a dipů.
Kuře pečené na zelí s bramborovými knedlíky.
Nadívaná perlička pečená do křupavé kůrky.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Králík na moravance s brambory nebo bramborovou kaší.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuřecí stehna na medu podáváme s rýží nebo brambory.
Kuřecí nudličky na smetaně podáváme s rýží.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Slepice na paprice s těstovinami.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Kuřecí maso se sýrovou omáčkou
Recept na přípravu jídla zadělávané kuře v sýrové omáčce s květákem, hráškem a šunkou přináší na talíř svoji chuť.