Recepty

Recepty > polévky > zahrádkářova zeleninová polévka

Zahrádkářova zeleninová polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

3 mrkve, 1 větší petržel, cibulová, petrželová, celerová a libečková nať, 1 kedlubna, 5 brambor, 1,5 l vody, 2 lžíce másla, granulovaná jíška, 250 ml smetany, kostka zeleninového bujónu, koření podle chuti

Recept na přípravu:

Na másle orestujeme jednu nastrouhanou mrkev a petržel, pak přidáme postupně další mrkve nakrájené na kolečka, na kostičky nakrájenou kedlubnu a všechny jemně nasekané natě (trochu zelené petrželky necháme na závěrečnou ozdobu). Asi 10 minut restujeme a poté vložíme nakrájené brambory. Vše promícháme a zalijeme vodou, přidáme bujónovou kostku, koření podle chuti a vaříme do změknutí brambor. Zahustíme granulovanou jíškou, odstavíme a poté zalijeme smetanou. Podáváme s bohatě nasekanou zelenou petrželkou.

Další recepty:
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Celerová polévka s knedlíčky houskovými.
Česnečka se sýrem kterým nešetříme.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Kulajda s houbami a koprem do které přidáme jemně nasekaný kopr.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme zahuštěnou smetanu.
Ruský boršč vaříme doměkka.
Valašská kyselica s brambory.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Sýrová polévka z taveného sýra a dvou vajec.
Čočková polévka má kyselejší chuť.
Oukrop z bramborového vývaru.
Zeleninová polévka s nudlemi

Recepty
Motto

Zahrádkářova zeleninová polévka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.