Recepty

Recepty > polévky > zahrádkářská polévka

Zahrádkářská polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

2-3 brambory, 1 kedluben, 1 mrkev, 1 petržel, hrst hrášku, malá cibule, kousek másla nebo trochu oleje, lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, majoránka, nové koření, kostka masoxu, pažitka nebo zelená petrželka, 1-1,2 litru vody

Recept na přípravu:

Brambory a kedluben nakrájíme na kostičky. Petržel a polovinu mrkve na tenká kolečka, druhou polovinu mrkve nastrouháme. V hrnci rozpálíme máslo nebo olej a smažíme na něm nastrouhanou mrkev dokud nepustí barvu. Pak přidáme mouku a ještě chvilku mícháme. Zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme všechnu zeleninu, kostku masoxu nebo slepičího bujonu, 3 kuličky nového koření a za občasného míchání přivedeme k varu. Vaříme asi deset minut, přidáme špetku pepře a majoránky a ještě jednu až dvě minuty povaříme. Při podávání na talíři posypeme polévku drobně pokrájenou zelenou petrželkou nebo pažitkou.

Další recepty:
Rychlá česnečka se sýrem a topinkou.
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Vývar z uzeného masa se zeleninou uvaříme do měkka.
Rajská polévka z protlaku se zavařenými těstovinami.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Bramboračka s kroupami do níž vmícháme posekanou petrželovou nať.
Palačinky z ovesných vloček necháme přibližně 30 minut odstát.
Rajská polévka s ovesnými vločkami kterou ozdobíme kysanou smetanou.
Krémová zelňačka do které přidáme drcený česnek a smetanu.
Smetanová omáčka s krabími tyčinkami do níž přidáme koření tzatziky.
Houbové karbanátky se slaninou smažíme je po obou stranách.
Polévka z uzeného masa ke které přidáme uvařené kroupy.
Bramboračka s houbami je vařená do změknutí brambor i hub.
Polévka z ovesných vloček

Recepty
Motto

Zahrádkářská polévka přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.