Recepty > polévky > zahrádní jahodová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
Suroviny, které jsou potřeba pro přípravu, naleznete v textu receptu.
Recept na přípravu:
250 g jahod opláchneme a krátce povaříme v půl litru vody s dvěma lžícemi cukru a trochou skořice. Do deci sladké smetany (nemusí být šlehačka 33%, stačí nižší tučnost) vmícháme 20 g škrobu Maizena a tím zahustíme povařené jahody ve vodě, ochutíme citronovou nebo pomerančovou šťávou. Podáváme vychlazené. Můžeme polévku připravit i z jahod lisovaných a pak těsně před dohotovením přidat pár jahod vcelku.
Další recepty:
Soljanka po gruzínsku posypaná nadrobno posekanou petrželkou.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Španělská omeleta smažená na oleji.
Česnečka s bramborem a na kostičky nakrájeným chlebem.
Jemné játrové knedlíčky do polévky zavaříme.
Fazolová polévka z tmavých fazolí podávaná s chlebem.
Rajská polévka s těstovinami které uvaříme podle návodu.
Hovězí vývar se zeleninou, který připravíme ze žeber.
Česnekový oukrop nalijeme na rozkrájený tvrdší chléb.
Jahodové čatní ke smaženým masům.
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Hovězí Eintopf do kterého přidáme bílé fazole.
Jahodová polévka
Zahrádní jahodová polévka přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.