Recepty

Recepty > polévky > zahradnická cibulačka

Zahradnická cibulačka recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

5 větších cibulí, 4 lžíce hladké mouky, 3 lžíce másla, 1,25 litru vody, 1/4 kg kořenové zeleniny, toastový chléb nebo houska

Recept na přípravu:

Cibule oloupeme, pokrájíme a necháme na másle zezlátnout. Zaprášíme hladkou moukou a uděláme žlutou jíšku. Vodu s pokrájenou kořenovou zeleni­nou uvedeme do varu, zavaříme do ní cibulovou jíšku a půl hodiny dobře provaříme. Dáme na talíře a posypeme na másle na kostičky pokrájeným opraženým toastovým chlebem nebo houskou. Polévku můžete i procedit.

Další recepty:
Celerová polévka s vločkami zalitá mlékem.
Bílá bramboračka s nadrobno pokrájenou pažitkou.
Rajčatová polévka s cuketou do které vmícháme nadrobno nasekanou petrželku.
Francouzská cibulačka se sýrem zapečená v troubě.
Babiččina bramboračka se zeleninou.
Staročeská zelňačka při jejímž vaření použijeme nálev ze zelí.
Hovězí vývar se zeleninou do kterého zavaříme nudle, nočky či rýži.
Smetanová celerová polévka do které přisypeme kostičky nakrájené osmažené housky.
Domácí cibulačka s kostičkami usmaženého chleba.
Rajčatová česnečka s osmaženými kostičkami chleba.
Hovězí vývar s houbami ozdobíme posekanou petrželkou.
Francouzská bramboračka do které přimícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky.
Jahodové čatní s mangem naplníme do sklenice a zavíčkujeme.
Cibulačka se smetanou

Recepty
Motto

Zahradnická cibulačka přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.