Recepty

Recepty > kuře > zajíc na divoko

Zajíc na divoko recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

Polovina zajíce, 150 g másla, 1 velká cibule, 10 kuliček černého pepře, 3 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, lžíce mouky, 2 lžíce mouky, 2 lžíce octa, 3 kostky cukru, 500 ml hovězí polévky, sůl

Postup přípravy:

Zajíce naporcujeme a podusíme na polovině rozehřátého másla s na kolečka nakrájenou cibulí, pepřem, novým kořením a bobkovým listem. Poté přilijeme trochu polévky nebo vody a za průběžného podlévání dusíme. Ze druhé poloviny másla a mouky si připravíme tmavší máslovou jíšku, kterou povaříme ve šťávě. Poté přidáme ocet, citronovou kůru, vše chvilku dusíme, zvěřinu vyjmeme, omáčku procedíme a podusíme s kouskem páleného cukru. Nakonec podle chuti dosolíme.

Další jídla:
Kuře na divoko s bramborovou kaší.
Marinovaná kuřecí křídla upečená v troubě.
Pečené kuře se zelím a brambory necháme chvilku zapéct do křupava.
Játra na divoko s brusinkami.
Kuřecí kapsa se žampiony a vhodnou přílohou.
Bažant na červeném víně dusíme doměkka.
Kuře na paprice s rýží.
Krůtí maso na paprice zahustíme.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme chlebovou střídkou.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Pečený bažant na divoko s vařeným bramborem..
Pečený bažant na slanině

Recepty
Motto

Recept, podle kterého je hračka připravit jídlo zajíc na divoko.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.