Recepty

Recepty > omáčky > základní majonéza

Základní majonéza recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 čerstvé vaječné žloutky, 20 dkg oleje, sůl, 1 lžíce citrónové šťávy nebo ocet

Jak připravit tento recept:

Vaječné žloutky vložíme do porcelánové misky, přidáme špetku soli a metlou důkladně ušleháme. Za stálého míchání přidáváme po kapkách olej. Rovněž po kapkách přidáváme citrónovou šťávu nebo ocet. Teprve když majonéza začíná houstnout, můžeme olej přilévat. Jakmile zůstane nabalena na metle, je základní majonéza hotova.

Další recepty:
Sýrové fondue napíchnuté na speciální vidličku.
Ryby nakládané na kyselo necháme na chladném místě 10 až 14 dnů.
Koprová omáčka se smetanou.
Smažená cibule s hrachovou kaší.
Cibulová polévka se sýrem strouhaným.
Bavorská svíčková získá jemnou chuť brusinek.
Kuřecí stehna na česneku ozdobíme zelenou petrželkou.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Domácí majonéza mixovaná ve vysoké nádobě.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Kuřecí a krůtí fondue podáváme s chlebem.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Majonéza bez vajec dochucená podle individuání chuti...
Cibulová omáčka

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje základní majonéza a recept na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.