Recepty > moučníky a dezerty > základní recept na lívance
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g mouky, 1/2 litru mléka, 100 g másla, 2 vejce, lžíce droždí, sůl, 50 g cukru, olej
Recept na přípravu:
Do vlažného mléka vmícháme mouku, přidáme rozpuštěné máslo, cukr, osolíme, přidáme rozdrobené droždí, umícháme řídké těsto a necháme v teple vykynout. V lívanečníku rozpálíme olej, nalijeme těsto a lívance po obou stranách dozlatova opečeme. Mažeme marmeládou, povidly, sypeme tvarohem nebo lívance obalíme ve skořicovém cukru a zdobíme šlehačkou.
Další recepty:
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Lívance podle tradičního receptu.
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem upečeme do červena.
Vdolky z kynutého těsta posypeme tvarohem.
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Dukátové buchtičky ze sušeného droždí můžeme ozdobit čepicí sněhu z bílků.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Langoše smažíme.
Vdolečky z trouby s oslazeným tvarohem.
Vdolečky zdobíme povidly a zakysanou smetanou.
Meruňkový koláč krájíme na menší kousky.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Langoše ze zakysané smetany bohatě posypeme sýrem.
Americké lívance
Základní recept na lívance vykouzlí na stole lahodnou chuť.