Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > základní recept na lívance

Základní recept na lívance

Suroviny potřebné pro přípravu:

300 g mouky, 1/2 litru mléka, 100 g másla, 2 vejce, lžíce droždí, sůl, 50 g cukru, olej

Recept na přípravu:

Do vlažného mléka vmícháme mouku, přidáme rozpuštěné máslo, cukr, osolíme, přidáme rozdrobené droždí, umícháme řídké těsto a necháme v teple vykynout. V lívanečníku rozpálíme olej, nalijeme těsto a lívance po obou stranách dozlatova opečeme. Mažeme marmeládou, povidly, sypeme tvarohem nebo lívance obalíme ve skořicovém cukru a zdobíme šlehačkou.

Další recepty:
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Lívance podle tradičního receptu.
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem upečeme do červena.
Vdolky z kynutého těsta posypeme tvarohem.
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Dukátové buchtičky ze sušeného droždí můžeme ozdobit čepicí sněhu z bílků.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Langoše smažíme.
Vdolečky z trouby s oslazeným tvarohem.
Vdolečky zdobíme povidly a zakysanou smetanou.
Meruňkový koláč krájíme na menší kousky.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Langoše ze zakysané smetany bohatě posypeme sýrem.
Americké lívance

Recepty
Motto

Základní recept na lívance vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.