Recepty > vepřové maso > zaklepané řízky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
Plátky vepřového masa (můžeme použít i kuřecí), vejce, strouhanka, olej
Postup přípravy:
Plátky vepřového masa mírně naklepeme, obalíme ve strouhance, kterou paličkou zaklepeme do masa. Poté vepřové plátky namáčíme do rozšlehaných vajec a ihned vkládáme do rozpáleného oleje, kde je smažíme.
Jako vhodná příloha se k zaklepaným řízkům hodí bramborová kaše.
Další recepty:
směs na bramboráky z vepřového masa, pivovarský tokáň, sýrová roláda, lahůdkové závitky se slaninou a sýrem, zapečená rýže se zelím a vepřovým masem, džuveč, vepřové kotlety, marinované kuřecí řízky, plněné kuřecí řízky, pikantní vepřové plátky, domácí klobásy, medová marináda, kuřecí řízky v tvarohu
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.