Recepty

Recepty > polévky > žampionová polévka ochucená citronem

Žampionová polévka ochucená citronem

Suroviny potřebné pro přípravu:

150-200g žampiónů, 50g másla, 60g hladké mouky, 1 litr vody, masox, citrónová šťáva, 3dl mléka, 1 žloutek z vejce, petrželka, pepř, sůl

Recept na přípravu:

Z másla a mouky usmažte světlou jíšku, zřeďte ji vodou a 20 minut povařte. Očištěné, na plátky pokrájené žampióny poduste v troše vody se lžičkou citrónové šťávy, přidejte do polévky současně s mlékem, masoxem, solí a pepřem a zahřejte téměř k varu. Polévku sejměte z plotýnky, zjemněte žloutkem rozmíchaným ve dvou lžících mléka a při podávání posypte drobně rozsekanou petrželkou.

Další recepty:
Boršč s klobásou přelijeme zakysanou smetanou.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Smetanová žampionová polévka kterou ozdobíme ozdobíme nakrájenou zelenou částí jarních cibulek.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Pikantní česnečka s chlebem.
Krkonošské kyselo s uvařenými brambory.
Staročeská kachna pečená při průběžném polévání výpekem.
Sýrová omáčka s těstovinami dosolená podle chuti.
Thajská kuřecí polévka dochucená limetkou a solí.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Kuřecí vývar s nudlemi a nasekanou petrželkou.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Žampionová polévka s brambory a koprem

Recepty
Motto

Žampionová polévka ochucená citronem má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.