Recepty

Recepty > polévky > žampionová polévka s brambory a koprem

Žampionová polévka s brambory a koprem

Suroviny potřebné pro přípravu:

2-3 brambory, 200-300 g žampionů, 250 ml smetany na vaření (možno nahradit mlékem), 1 vrchovatá lžíce nasekaného kopru, 1 lžíce hladké mouky, sůl, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 1 lžíce octa

Recept na přípravu:

Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, zalijeme vodou, osolíme, přidáme bobkové listy a nové koření a přivedeme k varu. K vařícím se bramborám přisypeme na plátky pokrájené žampiony a vaříme do změknutí brambor i žampionů. Ve smetaně rozkvedláme mouku a vlijeme do polévky. Přidáme kopr, ocet, promícháme a ještě chvilku povaříme. Nakonec vyndáme z polévky kuličky koření a bobkové listy. Podle chuti dosolíme, případně okyselíme.

Další recepty:
Hustá květáková polévka kterou zjemníme smetanou.
Tyrolské knedlíčky do polévky zavaříme.
Moravská česnečka a trochou rozmačkaných brambor.
Domácí nudle do polévky skladujeme na suchém chladném místě.
Květáková polévka s knedlíčky kterou ozdobíme zelenou petrželkou.
Květákové placičky se sýrem smažíme ze všech stran do zlatohněda.
Houbová kulajda - z rozehřátého másla a mouky připravíme jíšku.
Moravská zelňačka s pečivem.
Bramboračka s houbami s drceným kmínem.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Tradiční koprová omáčka s natvrdo uvařeným vejcem a novými brambory.
Žampionová polévka s brambory a nivou.
Cibulačka z červené cibule podáváme ji se zapečenými sýrovými toustíky.
Žampionová polévka s koprem

Recepty
Motto

Žampionová polévka s brambory a koprem přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.