Recepty

Recepty > polévky > žampionová polévka s drůbky

Žampionová polévka s drůbky

Suroviny potřebné pro přípravu:

10 žampionů, drůbky a odřezky drůbežího masa, 5 hrnků vody, 0,5 hrnku sladké smetany, pórek, lžíce másla, lžíce hladké mouky, sůl, pepř

Recept na přípravu:

Do mírně osolené studené vody vložíme drůbky a odřezky drůbežího masa a vaříme asi 1 hodinu. Vývar přecedíme a uvařené maso nakrájíme na malé kousky. Pórek a žampiony očistíme, nakrájíme na malé dílky a na másle podusíme, zaprášíme moukou a necháme zpěnit. Poté zalijeme vývarem, promícháme a vaříme asi 20 minut. Do polévky přidáme smetanu, necháme přejít varem, odstevíme a po částečném zchladnutí rozmixujeme. Přidáme dva syrové žampiony nakrájené na tenké plátky a necháme přejít varem.

Další recepty:
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Italská Minestrone s rajčaty.
Chřestový krém povaříme.
Houbová česnečka s nadrobno nasekanou pažitkou.
Rajčatová česnečka z vývaru.
Kuřecí vývar s noky z krupičky.
Žampionová polévka se zeleninou do které přidáme houbové omelety.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Brynzová polévka z tohoto sýra.
Francouzská cibulačka se sýrem zapečená.
Smetanová celerová polévka s kostičkami housky.
Koprová polévka s houbami kterou okyselíme octem.
Cibulačka se sýrem strouhaným.
Játrové knedlíčky do polévky

Recepty
Motto

Žampionová polévka s drůbky má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.