Recepty > polévky > žampiónová polévka s pažitkou
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 litr vody, 200 g žampiónů, 2 vejce, 40 g mouky, 60 g tuku, pažitka, sůl
Recept na přípravu:
Z mouky a poloviny tuku si připravíme zlatavou jíšku, zalijeme ji vodou a deset minut vaříme. Očištěné, na tenké plátky nakrájené žampióny podusíme na druhé polovině tuku, přidáme do polévky a vaříme doměkka. Hotovou polévku ochutíme pažitkou a podle chuti dosolíme.
Další recepty:
Majonéza s kari a citronovou šťávou.
Česnekový oukrop s chlebem.
Cuketa na kari s kokosovým mlékem.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Smetanová brokolicová polévka z růžiček brokolice.
Hovězí maso na celeru s bramborovým knedlíkem.
Česnečka se sýrem z prolisovaného česneku.
Celerová polévka s vločkami a kmínem ozdobená na talíři bylinkami.
Česnečka se sýrem a šunkou posypaná pažitkou.
Chřestový krém krátce povaříme.
Smetanová celerová polévka s kostičkami osmažené housky.
Fazolačka s klobásou a kořenovou zeleninou.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Smetanová žampionová polévka
Žampiónová polévka s pažitkou přináší na talíře svoji chuť.