Recepty > polévky > žampionová polévka s taveným sýrem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
150 g čerstvých žampionů, polovina cibule, 3 lžíce másla, kostka hovězího bujónu, 250 ml smetany na vaření, 3 lžíce hotové jíšky světlé, pepř, 2 trojúhelníčky smetanového taveného sýra
Recept na přípravu:
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, žampióny nakrájíme na plátky, vložíme do hrnce a společně osmažíme. Hovězí bujón rozpustíme v horké vodě a přilijeme k žampionům. Necháme projít varem, přidáme smetanu a opět necháme povařit. Do vroucí žampiónové polévky přidáme jíšku a 2 minuty povaříme.
Další recepty:
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Zelňačka s cizrnou a zeleninou.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky do které přidáme vegetu pro dochucení.
Boršč s červenou řepou dochutíme kořením a česnekem.
Játrová rýže 6 minut zavaříme.
Pórková polévka s ovesnými vločkami kterou vaříme, až pórek změkne.
Ruský boršč ke kterému přidáme lžíci zakysané smetany.
Žampionová polévka s brambory a nastrouhaným sýrem niva.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Smetanová žampionová polévka s nakrájenou zelenou částí jarních cibulek.
Kokosová rýže s kurkumou.
Vegetariánská fazolačka
Ochutnejte recept žampionová polévka s taveným sýrem.