Recepty

Recepty > polévky > žampiónová polévka se zeleninou ochucená kmínem

Žampiónová polévka se zeleninou ochucená kmínem

Suroviny potřebné pro přípravu:

čerstvé žampióny, mražená kořenová zelenina, máslo, hladká mouka, mléko, čerstvá petrželka, drcený kmín, sůl

Recept na přípravu:

V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme na plátky nakrájené očištěné žampióny. Osolíme, okmínujeme a za častého míchání dusíme na mírném ohni. Až se odpaří veškerá šťáva co pustily žampióny, přisypeme hladkou mouku, lehce ji osmahneme a podlijeme vodou. Přidáme mraženou zeleninu, mléko a za občasného míchání vaříme mírným varem asi půl hodiny. Před podáváním jednotlivé porce polévky ozdobíme sekanou čerstvou petrželkou.

Další recepty:
Žampionová polévka se zeleninou do které přidáme kostičky usmažené houbové omelety.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Žampionová omáčka se smetanou dochucená octem.
Krémová zelňačka se smetanou.
Špenátová polévka z mraženého špenátu s prolisovaným česnekem.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které vkládáme do polévky.
Pikantní zelňačka s brambory.
Uzená polévka s rýží s brambory a zeleninou.
Červená zelňačka se sušenými švestkami.
Slepičí vývar s pokrájenou jarní cibulku.
Koprová kulajda do nějž vmícháme pokrájená vejce.
Okurková omáčka s houskovým knedlíkem.
Žampionová polévka s brambory

Recepty
Motto

Žampiónová polévka se zeleninou ochucená kmínem má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.