Recepty > polévky > žampionová polévka z kuřecích trupů
Suroviny potřebné pro přípravu:
400 g žampionů, 300 g kuřecích trupů (křídel, krků apod.), 5 brambor, 3 mrkve, malý kousek celeru, 1 malá cibulka, 3 bobkové listy, 4 nová koření, zakysaná smetana, bílý pepř, olej, máslo, sůl
Recept na přípravu:
Na rozehřátém oleji orestujeme cibulku a nakrájenou mrkev s celerem. Přidáme kuřecí zbytky, nové koření, bobkový list, zamícháme, zalijeme vodou a přidáme i oloupané a na střední kostky nakrájené brambory. Vaříme dokud zelenina není skoro měkká, pak vylovíme kuřecí kousky. Na másle s olejem osmažíme nahrubo nasekané omyté žampiony, které pak přidáme k polévce a vše ještě chvíli povaříme. Dochutíme podle potřeby pepřem a solí, přidáme zakysanou smetanu, kterou jsme si předtím rozmíchali s trochou polévky a vše necháme již jen probublat.
Další recepty:
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Pikantní citronová omáčka by měla být hodně pikantní.
Koprová kulajda - brambory nakrájíme na kostičky.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Chřestová polévka z bílého chřestu ozdobená lístky čerstvého tymiánu.
Kuřecí vývar s drobením do které vrátíme obrané maso.
Žampionová omáčka se smetanou dochucená octem.
Hrachová polévka ze sáčku s uzeninou.
Koprová polévka s houbami kterou okyselíme.
Gulášovka z kotrče kterou provaříme dvacet minut.
Smetanová žampionová polévka
Žampionová polévka z kuřecích trupů má své kouzlo.