Recepty > polévky > žampionová polévka z vývaru s bylinkami
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g žampionů, 2 litry drůbežího vývaru, mrkev, malý kousek celeru, 1 stroužek česneku, větvička libečku, listy mladé kopřivy, hrstka čerstvého koriandru, zelená petrželka, pažitka, barevný pepř, sůl, smetana
Recept na přípravu:
Drůbeží vývar ohřejeme a vhodíme do něj žampiony omyté a nakrájené na tenké plátky. Přidáme pokrájenou mrkev a celer. Dochutíme jedním vymačkaným stroužkem česneku a vaříme, dokud zelenina nezměkne. Pak do polévky nalijeme smetanu, ochutíme solí a pepřem a necháme přejít varem. Nakonec přidáme na malé kousky nasekané bylinky, zamícháme, necháme pět minut odstát a podáváme.
Další recepty:
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Hrachová polévka ze sáčku s uzeninou.
Chřestová polévka z bílého chřestu ozdobená lístky čerstvého tymiánu.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Gulášovka z kotrče kterou provaříme dvacet minut.
Žampionová omáčka se smetanou dochucená octem.
Kuřecí vývar s drobením do které vrátíme obrané maso.
Koprová kulajda - brambory nakrájíme na kostičky.
Pyré z červené řepy podáváme ke slaninovým knedlíkům.
Pikantní citronová omáčka by měla být hodně pikantní.
Koprová polévka s houbami kterou okyselíme.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Polévka z červené řepy
Žampionová polévka z vývaru s bylinkami má své kouzlo.