Recepty > z rýže > žampionové rizoto s vejci
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 sáčky rýže, 2 cibule, 250g žampionů, 2-3 vejce, máslo nebo olej, mletý pepř, drcený nebo mletý kmín, sůl, pažitka
Postup přípravy:
Rýži uvaříme podle návodu a necháme vychladnout.
Na rozehřátém másle orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené žampiony, orestujeme až pustí šťávu a chvíli dusíme. Poté přidáme rýži, koření, osolíme, promícháme a odstavíme. Vedle na pánvi si připravíme míchaná vajíčka.
Při podávání na rizoto přidáme míchaná vejce, posypeme nasekanou pažitkou a podáváme se zeleninovým salátem.
Další recepty:
Kuřecí pilaf podáváme obložený čerstvou zeleninou.
Sýrová polévka s bramborem posypaná nastrouhaným eidamem.
Sýrová polévka se zeleninou které dá říz feferonka.
Těstoviny s vejci ozdobíme nadrobno nakrájenou petrželí nebo kečupem.
Rýžové nudle s kuřecím masem důkladně promícháme.
Kuřecí rizoto z kuřecího masa.
Hrnec na vaření rýže v asijském stylu.
Kantonské nudle s kuřecím masem ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud je jídlo teplé.
Kari rizoto zahušťujeme solamylem.
Rýžový nákyp je ochucen ovocem.
Rýžový nákyp s jablky vložíme do předem vyhřáté trouby a upečeme.
Rizoto pečené v troubě posypeme nastrouhaným sýrem.
Pilaf s kuřecím masem
Ochutnejte recept žampionové rizoto s vejci.